Vem är jag?

Mitt namn är Olof Brandt och jag jobbar för organisationerna Bibeln idag och Bibelsällskapet. Jag är pappa till tre barn och bor tillsammans med min fru och barnen i Storvreta utanför Uppsala.

Jag har sedan 2008 jobbat med bibelfrågor på nationell och internationell nivå och en stor del av min tid har handlat om digitala frågor. Jag har t ex varit med och utvecklat flera appar (Bibelstund, Bibeln idag, 10:14) och även projektlätt många digitala projekt som Anta utmaningen och Bibelappen för barn. Jag driver även Bibeln idags podcast som snart är uppe i 200 avsnitt.

Till allt detta har jag under ett längre tag också försökt fördjupa mig i frågor om det digitalas påverkan på oss människor. Främst har mitt intresse varit kopplat till hur den digitala revolutionen har påverkat vår läsning av Bibeln men jag har insett att frågan så klart behöver vara bredare än så. Jag medverkade i antologin ”Man ska vara sig själv” med en text om just dessa frågor. Nu har jag dock en förhoppning att under detta år skriva mer i frågan.